Borstvoeding Ridderkerk
Borstvoeding Ridderkerk
Marieke van Beuzekom
Kerkweg 39
2985 AM Ridderkerk
Tel: 06-12330792
KvK nr: 53501144
NVL: 58611
BTW: NL001643221B92
AGB: 90069731

Bijscholing kraamverzorgsters

Regelmatig school ik kraamverzorgenden, verloskundigen en andere zorgprofessionals bij in groepsverband. Mogelijke onderwerpen zijn: borstvoeding, dragen, begeleiding rondom de bevalling, hechting tussen ouder en kind enz.

Ook geef ik als lactatiekundige de door KcKz verplichte bijscholing; Borstvoeding verdieping. Je heb hiervoor maar 2 punten nodig die je via deze cursus kunt behalen. Onderwerpen die aan bod komen zijn; Diabetes, Candida, bijvoeden enz. Er is voldoende tijd om je vragen te stellen. Kom je ook? Ivm Covid wordt de avond online gegeven. De avond begint om 19.30 uur. Om het voor kraamverzorgsters financieel aantrekkelijk te houden zijn de kosten 15 euro per persoon. Je kunt je aanmelden dmv een mailtje te sturen met de gewenste datum naar: info@borstvoedingridderkerk.nl

  • Nog geen data voor 2023 gepland

 

Ben je gezakt voor je kenniscentrum toets en moet je de 8 verplichte borstvoedingspunten nog halen? Ik geef als lactatiekundige de door KcKz verplichte bijscholing Borstvoeding basis. Je krijg hiervoor 5 punten. Onderwerpen die aan bod komen zijn: Verstopt melkkanaal/borstontsteking en het voorkomen hiervan. Nachtvoedingen. Bijvoeding en donormelk, enz. Kolven, Anatomie enz. Er is voldoende tijd om je vragen te stellen. Samen met de kennistest van het voedingscentrum waar je 3 punten kan halen heb je dan voldoende punten voor KcKz.

  • Nog geen data voor 2023 gepland (deze is live maar wel online)

Kom je ook? We beginnen om 17.00 uur (neem zelf eten mee ik zorg voor koffie en thee) Kosten zijn 30 euro per persoon.

Op maandagavond 19 december 2022 staat de bijscholing Positief omgaan met huilen gepland. 2 KcKz punten in de categorie C. Van 19 tot 21 uur. Deelnamenkosten zijn 15 euro. Je kunt je aanmelden via info@brstvoedingridderkerk.nl

Op 27 februari 2023 van 19.00 tot 20.00 uur staat de bijscholing huid op huidcontact met de risico s op SUPC gepland. Een online maar wel live gegeven avond.

Huid-op-huid-contact bevordert de moeder-kind-binding en borstvoeding, en is daarom heel belangrijk. Het kan echter ook een groot risico meebrengen voor de pasgeborene. Als kraamverzorgende draag je er zorg voor, dat het huid-op-huid-contact op een veilige manier gebeurt.
Huid-op-huid-contact bevordert de borstvoeding en moeder-kind binding. De  toepassing hiervan is echter niet zonder gevaar voor de pasgeborene. Wereldwijd zijn er incidenten beschreven tijdens huid-op-huid-contact, waarbij pasgeborenen in een levensbedreigende situatie zijn aangetroffen: dit wordt Sudden Unexpected Postnatal Collapse (SUPC) genoemd.

In deze bijscholing komt aan bod:
Hoe vaak komt SUPC voor?
Wanneer treedt SUPC op?
Wat zijn de gevolgen van SUPC?
Wat zijn de belangrijke risicofactoren?
Welke veiligheidsmaatregelen kun jij als kraamverzorgster nemen?

De bijscholing geeft 1 punt in Categorie C of overige bij KcKz. Deelnamenkosten zijn 7,50 pp. Opgeven kan via info@borstvoedingridderkerk.nl

Mocht je met een groep collega’s komen dan kan ik een avond voor jullie inplannen.