Borstvoeding Ridderkerk
NVL: 58611
BTW: NL001643221B92

Bijscholing kraamverzorgsters

Regelmatig school ik kraamverzorgenden, verloskundigen en andere zorgprofessionals bij in groepsverband. Mogelijke onderwerpen zijn: borstvoeding, dragen, begeleiding rondom de bevalling, hechting tussen ouder en kind enz.

Ook geef ik als lactatiekundige de door KcKz verplichte bijscholing; Borstvoeding verdieping. Je heb hiervoor maar 2 punten nodig die je via deze cursus kunt behalen. Onderwerpen die aan bod komen zijn; Diabetes, Candida, bijvoeden enz. Er is voldoende tijd om je vragen te stellen. Kom je ook? Ivm Covid wordt de avond online gegeven. De avond begint om 19.30 uur. Om het voor kraamverzorgsters financieel aantrekkelijk te houden zijn de kosten 15 euro per persoon. Je kunt je aanmelden dmv een mailtje te sturen met de gewenste datum naar: info@borstvoedingridderkerk.nl

• Nog geen data voor 2021 gepland

Ben je gezakt voor je kenniscentrum toets en moet je de 8 verplichte borstvoedingspunten nog halen? Ik geef als lactatiekundige de door KcKz verplichte bijscholing Borstvoeding basis. Je krijg hiervoor 5 punten. Onderwerpen die aan bod komen zijn: Verstopt melkkanaal/borstontsteking en het voorkomen hiervan. Nachtvoedingen. Bijvoeding en donormelk, enz. Kolven, Anatomie enz. Er is voldoende tijd om je vragen te stellen. Samen met de kennistest van het voedingscentrum waar je 3 punten kan halen heb je dan voldoende punten voor KcKz.

• Maandag 13 september 2021 (deze is live maar wel online)

Kom je ook? We beginnen om 17.00 uur (neem zelf eten mee ik zorg voor koffie en thee) Kosten zijn 30 euro per persoon.

Op dinsdagavond 27 juli van 19.00 tot 20.00 uur staat de bijscholing huid op huidcontact met de risico s op SUPC gepland. Een online maar wel live gegeven avond.

Huid-op-huid-contact bevordert de moeder-kind-binding en borstvoeding, en is daarom heel belangrijk. Het kan echter ook een groot risico meebrengen voor de pasgeborene. Als kraamverzorgende draag je er zorg voor, dat het huid-op-huid-contact op een veilige manier gebeurt.
Huid-op-huid-contact bevordert de borstvoeding en moeder-kind binding. De  toepassing hiervan is echter niet zonder gevaar voor de pasgeborene. Wereldwijd zijn er incidenten beschreven tijdens huid-op-huid-contact, waarbij pasgeborenen in een levensbedreigende situatie zijn aangetroffen: dit wordt Sudden Unexpected Postnatal Collapse (SUPC) genoemd.

In deze bijscholing komt aan bod:
Hoe vaak komt SUPC voor?
Wanneer treedt SUPC op?
Wat zijn de gevolgen van SUPC?
Wat zijn de belangrijke risicofactoren?
Welke veiligheidsmaatregelen kun jij als kraamverzorgster nemen?

De bijscholing geeft 1 punt in Categorie C of overige bij KcKz. Deelnamenkosten zijn 7,50 pp. Opgeve kan via info@borstvoedingridderkerk.nl

Mocht je met een groep collega’s komen dan kan ik een avond voor jullie inplannen.