Borstvoeding Ridderkerk
NVL: 58611
BTW: NL136558525B01

Lactatiekundige

Professionele ondersteuning Het is een natuurlijke keuze om borstvoeding te geven, want dat is goed voor jou en je baby. Borstvoeding geven lukt meestal vanzelf, maar soms heb je extra hulp nodig. Een Lactatiekundige IBCLC geeft professionele ondersteuning bij de borstvoeding. Ook tijdens de zwangerschap kun je een lactatiekundige IBCLC raadplegen. Er zijn informatiebijeenkomsten voor aanstaande ouders. Deskundig advies Wees niet ongerust als de borstvoeding na je bevalling niet verloopt zoals je verwachtte. Een lactatiekundige IBCLC biedt hulp, zij geeft jou professionele begeleiding bij je borstvoeding. De vragen kunnen bijvoorbeeld gaan over het aanleggen, de melkproductie, het kolven, een te vroeg geboren baby, een (te) langzame groei, een zieke baby of je hebt zelf gezondheidsklachten. De lactatiekundige IBCLC luistert naar je, analyseert jouw situatie, observeert hoe jij borstvoeding geeft en baseert daarop een deskundig advies. Het eerste consult zal ongeveer anderhalf uur duren. Hoe sneller je de moeilijkheden met de juiste adviezen aanpakt, hoe eerder en langer jullie samen kunnen genieten van de borstvoedingsperioden. De lactatiekundige kan je ook adviseren over het gebruik van diverse kolven en hulpmiddelen. Je kunt rechtstreeks contact opnemen met mij (lactatiekundige IBCLC) voor professionele ondersteuning. Nazorg Na een eerste consult kan er altijd telefonisch contact opgenomen worden om de gegeven adviezen te evalueren en waar nodig bij te stellen. Voor deze telefonische nazorg worden geen kosten berekend. Het kan zijn dat een eerste consult niet voldoende is voor sommige problemen of vragen. De lactatiekundige IBCLC kan je dan een vervolgconsult adviseren. Daarnaast vinden wij het fijn om feedback te ontvangen over de geleverde zorg. U kunt daarvoor een mailtje sturen naar info@borstvoedingridderkerk.nl Telefonisch consult Voor een korte vraag waarvoor géén observatie nodig is, kan soms een telefonisch consult voldoende zijn. Soms kan je vraag ook per e-mail beantwoord worden, zeker als het een minder dringende vraag is. Je e-mail wordt altijd binnen 48 uur beantwoord. De kosten De kosten voor een eerste consult bedragen: €95,00 Kosten voor een vervolgconsult bedragen: € 70,00 Kosten telefonisch Consult: € 12,50 Kosten e-mail vragen: gratis Na het consult ontvang je een factuur welke je bij de zorg verzekeraar kan indienen. Veel zorgverzekeraars vergoeden (gedeeltelijk) lactatiekundige hulp. Raadpleeg uw polis voor de voorwaarden. Klachten/geschillen Voor de klachtenregeling verwijzen we naar de Nederlandse Vereniging van Lactatiekundigen (www.nvlborstvoeding.nl). Zij beschikken over een klachtencoördinator en klachtencommissie. Zij zijn bevoegd om klachten in behandeling te nemen. Voor de geschillenregeling verwijzen we naar Klachtenportaal Zorg (www.klachtenportaalzorg.nl). Kwaliteitsborging Omdat iedere moeder en baby recht heeft op de best mogelijke lactatiekundige zorg is het belangrijk dat deze kwaliteit gewaarborgd wordt. Een lactatiekundige IBCLC die lid is van de NVL geeft je de garantie dat zij zich houdt aan een aantal belangrijke regels. Er is een beroepsprofiel opgesteld. Het privacy-protocol is van toepassing. BorstvoedingRidderkerk houdt zich aan de betreffende WHO-code. Daarnaast zijn de Algemene voorwaarden van toepassing en natuurlijk houden wij ons aan het Privacyprotocol.